Визнання ЮФ “Анте” дослідженням ULF 2018
12.07.2018

Анте дякує всім нашим клієнтам, які довіряють нам як юридичним радникам ведення своїх унікальних та цікавих проектів. Виконання цих завдань протягом попереднього року мало наслідком винятково високу оцінку юридичної фірми Анте авторитетним дослідженням Ukrainian law firms 2018.

Анте була визнана найкращою українською юридичною фірмою в галузі авіації, а Андрій Гук – найкращим юристом у цій галузі. Фірма також була відзначена в консультуванні клієнтів у сфері судових спорів, фармацевтики, податкової та митної справи, антимонопольного та конкурентного права, корпоративного права, інтелектуальної власності, інформаційних технологій та медіа, праці та зайнятості, нерухомості.

Видання ULF називає Анте “високоспеціалізованою українською командою, яка займає визнану нішу в авіаційному секторі, забезпечуючи повний  юридичний супровід авіакомпаній в Україні, включаючи судові спори, оподаткування, антимонопольне право, трудове право та регуляторні питання. Фірма є радником 7 з 20 найкращих авіакомпаній 2017 року за рейтингом Skytrax”.

Робота Андрія Гука також відзначена у галузі судових спорів. Рейтинг ULF зауважив, що “Анте веде складні судові процеси у своїх ключових індустріях – авіації та фармацевтиці (…). Фірма представляє Sanofi в одній із найбільш сумнозвісних справ 2017 року, пов’язаних із тиском на бізнес. Триває також спір щодо захисту прав на величезний майновий комплекс в рамках процедури банкрутства продавця. Об’єктом судової практики є також низка корпоративних справ, справ щодо захисту прав інтелектуальної власності, справ у сферах конкуренції та публічних закупівель.”

Ще однією юридичною практикою Анте є фармацевтика, де “Анте швидко здобуває репутацію, надаючи юридичну допомогу в галузях інтелектуальної власності, регулювання лікарських засобів та медичних виробів, а також щодо комерційних, антимонопольних та конкурентних питань”.

Юридична практика Анте охоплює також податкові та митні питання, особливо в авіаційній та фармацевтичній галузях. ULF відзначило, що “компетенція команди охоплює складні справи, що стосуються лікарських засобів та медичних виробів, імпорту літаків та операцій з вантажами”.

Анте також була відзначена компаніями «Великої четвірки» у зв’язку з консультуванням щодо податкових питань у авіації.

У сфері антимонопольного та конкурентного права “команда веде справи, які стосуються публічних закупівель та недобросовісної конкуренції. У 2017 році Анте представляла інтереси авіакомпаній у всіх справах АМКУ в авіації та надавала консультації стосовно аеропортових зборів та інших антимонопольних питань”.

Практика корпоративного права, яку очолює Роман Сторонський, представлена, серед іншого, “консультуванням авіакомпанії Qatar Airways щодо виходу на український ринок та авіакомпанії Alitalia щодо варіантів бізнес-моделей для роботи в Україні. Інші інвестори отримували консультації щодо відкриття дочірніх компаній або представництв в Україні, а також щодо інших питань корпоративних відносин”. Команду було залучено Офісом Ради Європи в Україні для аналізу корпоративної структури та складання проектів внутрішніх документів для  Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Анте також надає консультації з питань інтелектуальної власності, пов’язаних з брендами та торговими марками, авторськими правами, добросовісним використанням, передачею права власності, оподаткуванням, захистом прав інтелектуальної власності. Серед помітних проектів у 2017 році –  аналіз законодавства ЄС про захист персональних даних та захист прав інтелектуальної власності в авіації в контексті даних пасажирів авіакомпаній. Також Анте все більше працює в галузі медіа-права. Практики права інтелектуальної власності та медіа-права в Анте очолює пані Катерина Іщенко.

В галузі нерухомості Анте брала участь у проектах, пов’язаних із застосуванням стандартів та рекомендованої практики ICAO щодо будівництва житлового кварталу поблизу аеропорту, а також у спорах між орендодавцем та орендарем офісних приміщень.

Видання ULF також відзначило роботу Анте у практиці трудового права. Наприклад, фірма провела повний аудит трудових відносин у великій фармацевтичній компанії та допомогла вирішити декілька складних спорів щодо звільнення персоналу у представництві міжнародної фармацевтичної фірми. Анте також приймала участь у представництві інтересів працівників та роботодавців у декількох спорах із залученням вищих посадових осіб компаній.