Анна Іляшенко
Юристка

Освіта

Київський національний університет імені Тараса Шевченка, магістр права (2021)

Досвід

Анна приймала участь у міжнародних судових дебатах з медіа-права імені Монро Прайса 2017-2019. Її команда ввійшла в топ 16 команд світу та здобула перемогу у Північно-Європейських раундах з у змаганні.

Робота команди Анни ввійшла в топ 15 найкращих меморандумів на міжнародних судових дебатах з авіаційного права Leiden-Sarin Air law moot court 2020.

Анна стажувалась в Київській міській державній адміністрації, прокуратурі та судах місцевого рівня, а також навчалась в Польщі за програмою обміну досвідом публічного управління.

Унікальна спеціалізація Анни – безпілотні повітряні судна та регулювання літаків (реєстрація, льотна придатність, дозволи на виконання польотів, тощо), міжнародне авіаційне право (участь у справі катастрофи PS752). Анна також зацікавлена в практиці медіа, працювала над створенням корпоративних документів для суспільного мовника в Україні.

Основні практики та індустрії

Авіація, медіа право, вирішення спорів, фармацевтика, комерція.

Мови

Українська (рідна), Російська, English (вільно).

Публікації

Avianews

Юридична практика

Ліга

Dead lawyers society

Визнання та рекомендації

Дослідження “Ukrainian law firms 2021. A handbook for foreign clients”, оцінюючи практику Транспорт-Авіація, відзначила роботу Анни Іляшенко над проектами щодо регулювання безпілотників та реєстрації повітряних суден.