Авіація

Команда юристів Анте є однією з найбільш досвідчених та сфокусованих у сфері унікальної практики – авіаційного права.

Різноманітність та глибина експертизи підтримується та розвивається завдяки невпинній роботі з великим спектром клієнтів: юристи фірми надавали послуги понад тридцяти міжнародним та українським авіакомпаніям, лізингодавцям, багатьом турагентствам та туроператорам, аеропортам, компаніям наземного обслуговування, duty free операторам, агентам з вантажних повітряних перевезень, пасажирам.

Анте долучається до нормотворчої діяльності в сфері авіації та допомагає налагодити відносини з органами влади.

Практика поєднує консультування та ведення справ з будь-якого аспекту діяльності в авіації: авіаційні фінанси та страхування, вирішення спорів, антимонопольне, господарське, корпоративне, податкове та митне право, працевлаштування авіаційного персоналу, міжнародне право, міждержавні відносини та переговори, авіаційна безпека та регуляторні питання, кримінальні провадження, розслідування авіаційних подій, електронна комерція, інтелектуальна власність та промоційна діяльність, відносини з аеропортами, авіаційними органами влади різних країн, будівництво навколо аеропортів, використання безпілотної авіації та багато іншого.

Юристи фірми мають значний досвід правового супроводу специфічних авіаційних питань: лізинг повітряних суден, авіаційне страхування, реєстрація та льотна придатність повітряних суден, дозволи на використання повітряного простору та виконання польотів, укладення договорів SGHA, GSA, договорів interline та codeshare, договорів оренди з аеропортами, договорів мокрого та сухого лізингу, агентських договорів, договорів щодо групових бронювань та інших; консультування щодо взаємовідносин в IATA BSP, GDS, з питань уникнення подвійного оподаткування у сфері авіації, щодо дії міжурядових угод про міжнародне повітряне сполучення та галузевих міжнародних договорів і конвенцій; працевлаштування авіаційного персоналу; супровід вирішення спорів з пасажирами,  спорів з аеропортами та обслуговуючими компаніями тощо.

Фірма також надає юридичний супровід у регуляторній сфері стосовно сертифікації авіакомпаній та туроператорів, ліцензування агентств з продажу авіаквитків, отримання прав на експлуатацію повітряних ліній.

Анте визнано фірмою №1, а Андрія Гука кращим юристом в практиці транспорт – авіація та авіаційні фінанси за результатами дослідження “Ukrainian law firms 2018-2021. A handbook for foreign clients”. Марію Терещенко (пасажирські судові справи, регуляторні питання) та Анну Іляшенко (регулювання безпілотних повітряних суден, дронів та реєстрація літаків) визнають помітними практикуючими юристками в авіації.

За результатами дослідження видання «Юридична газета» «Лідери ринку» та «Вибір клієнта» Анте та Андрій Гук входять до переліку кращих фірм та юристів в авіації кілька років поспіль.