Legal 500 EMEA 2021 знову відзначає Анте у п’яти практиках
15.04.2021

Рейтинг Legal 500 EMEA 2021 відзначає Анте у п’яти практиках: група 2 у трудових відносинах, група 3 у інтелектуальна власність та захист конкуренції, група 4 у вирішенні спорів, комерція, корпоративне та M&A.

Вирішення спорів

Анте має фокус на індустріях авіації, фармацевтики та медичних виробів. Фірма нещодавно виграла справи для високопрофільних клієнтів як Санофі-Авентіс Україна та Люфтганза Груп. Очолює практику Андрій Гук, який є «досвідчений та дуже професійний у судових процесах в українських судах», клієнти високо оцінюють «виняткову залученість та рівень комунікації і підтримки які перевищують очікування».

Відгуки

«Партнер Андрій Гук досвідчений та дуже професійний у судових процесах в українських судах; його рівень залученості у справи клієнта є винятковим і він забезпечує рівень комунікації та підтримки які перевищують очікування».

Ключові проєкти

  • Успішний захист інтересів Санофі-Авентіс Україна у справі за протиправним позовом контрагента щодо стягнення 1,6 млн євро. Також фірма виграла позов про стягнення збитків з держави внаслідок порушень державних органів у зв’язку з розглядом справи.
  • Захист великої агрокомпанії ДФУ Агро у серії справ щодо незаконного блокування місцевими конкурентами збору врожаю.
  • Представництво Катарських авіаліній у прецедентній судовій справі, у рішенні по якій було визнано, що українські правила перевезень пасажирів не застосовні до авіакомпанії із-за особливостей міжурядової угоди про повітряне сполучення між країнами.

Захист конкуренції

Антимонопольна практика Анте сфокусована на потребах клієнтів в індустріях авіації та фармацевтики. Фірма представляє клієнтів, у тому числі міжнародні авіакомпанії, у розслідуваннях та різних питаннях, які виникають у з Антимонопольним комітетом України. Керівник практики Андрій Гук також  діє в інтересах провідних глобальних брендів, включаючи Санофі-Авеніс Україна у справах щодо ймовірних порушень спеціального регулювання щодо недобросовісної конкуренції.

Ключові проєкти

  • Консультування Луцьк Фудз (ТМ «Руна») щодо скарги до АМКУ на недобросовісну конкуренцію конкурента, який копіював елементи дизайну томатних соусів і використовував найменування, яке можна було сплутати з ТМ «Кеча».
  • Представництво Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького у справі Антимонопольного комітету України щодо обмеження доступу до ринку надання послуг з наземного обслуговування в аеропорту.

Комерція, корпоративне та M&A

Анте фокусується на секторах авіації та фармацевтики і має у портфелі багато міжнародних авіакомпаній та фармкомпаній. Радник Катерина Іщенко є основним юристом практики, яка займається реєстрацією та ліквідацією компаній, відкриттям місцевих дочірніх компаній та представництв, змінами у менеджменті та корпоративній структурі. Фірма супроводжує всі локальні питання офісу Катарських авіаліній.

Ключові проєкти

  • Консультування DRCT Ltd щодо викорситання програми DRCT для онлайн пошуку та бронювання авіаквитків, що вимагало спеціальної експертизи щодо захисту персональних даних та оподаткування.
  • Супровід всіх локальних питань Катарських авіаліній. 

Трудові відносини

Анте має дуже дієздатну практику трудового права яка включає і консультування, і судові спори. Хоча фірма здебільшого відома своєю роботою в авіації, вона також вирішує складні задачі трудових відносин для клієнтів у фармацевтичній галузі. Команда фірми допомагає клієнтам також у питаннях отримання дозволів на працевлаштування та посвідок на проживання в Україні. Очолює практику Андрій Гук.

Ключові проєкти

  • Супровід закриття офісу авіакомпанії Ернест та звільнення працівників.
  • Виграно справу щодо незаконного дострокового припинення трудового контракту голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України.
  • Консультування Qatar Airways Group з усіх трудових питань, що виникають в Україні. 

Інтелектуальна власність

Анте фокусується на вирішенні спорів щодо захисту прав інтелектуальної власності, однак також займається питаннями реєстрації прав для клієнтів в авіації, фармацевтиці та IT. Нещодавно фірма діяла для міжнародних авіакомпаній, дочірніх підприємств відомих фармацевтичних компаній, дистриб’юторів медичного обладнання. Практика, очолювана Радником Катериною Іщенко, асистувала Санофі-Авентіс Україна у питаннях захисту прав інтелектуальної власності та захисту від недобросовісної конкуренції.

Ключові проєкти

  • Консультування щодо маркетингової діяльності Санофі-Авентіс Україна, перевірки рекламних та маркетингових матеріалів та захисту від недобросовісної конкуренції.
  • Захист Луцьк Фудз (ТМ «Руна») від недобросовісної конкуренції – використання елементів дизайну та торгової марки конкурентом.
  • Консультування авіакомпанії Ернест щодо питань інтелектуальної власності та маркетингової активності.